Waarom “Lekker glutenvrij!”?

Uit mijn dagboek: “6 juli 2007 – Vandaag te horen gekregen dat ik coeliakie heb, ofte wel glutenintolerantie. Ook al leek alles er al op, om de definitieve uitslag te horen is toch wel zwaar. Vanaf nu mag ik geen gluten meer eten, nooit meer. Geen brood, geen muesli, geen drop. Aan zoveel producten zijn gluten toegevoegd. Kan ik ooit nog lekker eten?”

Bij het horen van de diagnose “coeliakie” kon ik alleen maar denken dat het vanaf nu afgelopen was met lekker eten, genieten van avonden lang tafelen en van uit eten gaan. Mijn leven moest drastisch veranderen, want anders zou ik schade aan mijn lichaam toebrengen met de nodige gevolgen. Dat wilde ik natuurlijk niet. Na de nodige tranen te hebben laten vloeien, besloot ik dat het niet het einde van de wereld is. Er zijn genoeg mensen die met coeliakie een vrij normaal leven leiden. In Nederland zou zelfs 1 op de 200 mensen deze ziekte hebben. Ik zal een lekker glutenvrij leven gaan leiden. Op deze blog houd ik bij waar en wat voor lekkere dingen ik tegenkom, schrijf ik over restaurants waar ik glutenvrij heb gegeten, zal ik zo nu en dan een lekker recept noteren en verder verslag doen van de dingen die mij bezig houden met betrekking tot coeliakie. Zodat ik over een tijdje een mooi overzicht heb voor een lekker glutenvrij leven.

Advertentie

2 Reacties

 1. Bedankt voor de heldere, mooie site. Onze zoon heeft hoogstwaarschijnlijk coeliakie (zitten nu in de fase van onderzoek) en alle tips op deze site zijn heel welkom.
  Groeten

 2. Beste Don,

  Dankjewel voor je compliment. Ik heb gisteren het design van mijn site aangepast, in de hoop deze nog overzichtelijker te maken. Er is nu ook een RSS-feed beschikbaar, zodat je altijd de laatste berichten kan lezen. Zie links bovenaan de pagina.

  Veel sterkte met de onderzoeksfase en de uitslag. Maar onthoudt dat je ‘lekker glutenvrij’ kan leven.

  Groetjes,
  Nicole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: