Molen De jonge Dikkert in Amstelveen

In 1968 hadden mijn ouders hun huwelijksdiner in Molen De Dikkert te Amstelveen. Sindsdien is het traditie om elk jaar in deze molen te gaan eten. Door de jaren heen heeft De Dikkert verschillende vormen gehad. Van een simpel restaurant werd het een sterrenrestaurant, waarna het zijn ster verloor en de naam omgedoopt werd tot De jonge Dikkert. Al werd het eten er echt niet minder lekker op. Dit jaar zou ik dan voor het eerst daar gaan eten, maar dan hopelijk glutenvrij. Op internet had ik niet zulke goede recensies gelezen. De keuken zou niet verder komen dan een bordje groente. Om eerlijk te zijn, ik was erg bang voor een tegenvaller en heb mijn coeliakie vervloekt. Nu kon ik nooit meer lekker bij De Dikkert eten. Maar gelukkig…de keuken heeft de commentaren van de vorige gast serieus genomen. Ik heb echt heerlijk gegeten. Ik heb een hele ontspannende avond gehad, zonder dat ik bang was dat ik gluten binnen zou krijgen. Ze hadden zelfs speciaal glutenvrij brood, dat licht geroosterd was. Waardoor het zeer goed smaakte. Mijn smaakpapillen zijn verwend met smaken als witte truffel (mmmm…..) en malse coquilles. Ook aan het oog wordt gedacht, want de gerechten liggen als kunstwerken op het bord. Echt waar, zo vervelend is het niet om glutenvrij te moeten eten.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: