Op de website van Coeliakie.info stond een stukje geschreven over het bakken van koekjes. De moed zonk de schrijver in de schoenen, zou het ooit nog lukken om lekkere glutenvrije, lactosevrije, sojavrije en suikervrije koekjes te bakken. Dan weer te melig, dan weer brokken beton. Ook ik ben aan het experimenteren met het bakken van glutenvrije koekjes. Afgelopen zondag twee soorten koekjes (kokoskoekjes en amandelkoekjes) gebakken en een cake. Tja, wat zal ik zeggen. de cake is nog niet perfect, maar dat komt zeker. Maar de koekjes komen een eind in de richting. Ik heb ontdekt dat glutenvrije koekjes en ook de cake lekkerder worden naarmate ze iets ouder worden. Dus vandaag smaakte alles al beter dan gisteren en morgen hopelijk weer beter dan vandaag.
Hierbij het recept van de glutenvrije kokoskoekjes.
Voor een trommel vol hebben we het volgende nodig:
- 40 gram glutenvrij meel (mix C van Schär gebruikt)
- 125 gram (biologische) geraspte kokos
- 2 eiwitten
- 100 gram poedersuiker
- 2 gram vanillesuiker
Bereidingswijze:
Kokos met meel en vanillesuiker mengen. Klop de eiwitten stijf in een ontvette kom. Steeds wat poedersuiker meekloppen, totdat het een taai mengsel is. Langzaam het kokosmengsel door het eiwit scheppen met een spatel. Op een bakplaat kleine hoopjes leggen. In ca. 30 minuten op 125 graden Celcius in het midden van de oven bakken.
De koekjes horen eigenlijk goudbruin uit de oven te komen, alleen die van mij dus niet ;-). Toch is de smaak er niet minder om.
Filed under: Persoonlijk, Producten, Recepten | Tagged: biologisch, glutenvrij, koekjes, recept, schär |
Dat klinkt lekker, wil er nog wel eentje;-)
x