Boodschappen via Albert

Vandaag een lijst aangemaakt in ‘mijn Albert‘ met glutenvrije producten. Zo heb ik een goed overzicht van glutenvrije producten bij de Albert Heijn/Albert. Helaas staat nog niet bij elk product vermeld of het glutenvrij is, dat zou nog makkelijker zijn. Ook staan de ingrediënten niet vermeld. Daarom ben ik uitgegaan van de producten die ik al ken, waarvan ik zeker weet dat ze glutenvrij zijn.

Advertentie

16 Reacties

 1. Klik om toegang te krijgen tot 000334002_009_gluten_vrij.pdf

  Daar staat een hele lijst van 40 pagina’s bij albert heijn met glutenvrije producten:)

 2. Deze lijst is erg handig bij het boodschappen doen. Dankjewel, Hugo. Vandaag weer Albert laten komen.

 3. Hi girl,

  Heb vandaag echt super lekkere shippies gegeten bij mijn zus. Zeezout en Peper van AH excellent, echt heerlijk en natuurlijk glutenvrij!!

  Dikke kus, Mimi

 4. Hallo, ik ben erg geïnteresseerd in lijst met glutenvrije producten bij de AH. Het zal wel aan mij liggen, maar waar kan ik de lijst downloaden??

 5. Sorry gevonden! Had problemen met mijn pdf reader.

  • Hi Maaike,

   Gelukkig heb je hem zelf gevonden, want mijn reactie is natuurlijk beetje laat ;-). Let wel zelf ook nog altijd goed op wat er op de verpakking staat. Mijn moeder kwam laatst namelijk wel een product tegen met het glutenvrije tekentje, waarin wel tarwe zat.

   Groetjes,

   Nicole

 6. ja, heb dit opgezocht. Het viel mij op bij bv tonijnsalade.
  Nu is het een hele kleine hoeveelheid tarwe wat erin zit. Onder de wettelijk toegestane hoeveelheid ofzo…
  ik durf het niet aan, maar het schijnt dan wel te kunnen!

 7. Erg handig dit lijst, wie weet er bestaat ergens nog een versie van 2009. Jammer dat er echter nog redelijk veel producten van AH bestaan met de glutenvrij logo die niet veilig zijn. Suggestie is om er altijd voorzichtig te gaan.

  Het gaat over die producten waar er sprake van besmetting kan ontstaan, bijvoorbeeld de kipfilet wanneer het in dezelfde ruimte als de “kip cordon bleau” is verpakt, of zelfs die producten (bepaalde salade sauzen bijvoorbeeld) waar “tarwezetmeel” best duidelijk tussen de ingredienten staat vermeld, of nog de “ontbijt bacon” die samen met alle andere producten vol gluten is gesneden..

  In het kort blijkt in Nederland het concept van ‘besmetting’ te moelijk te begrijpen. Op de andere kant al de producten met een glutenvrij logo bevatten vast wel minder dan 20ppm gluten, en dat is wat ‘wettelijk’ door de huidige “Codex Alimentarius” is voorgeschreven.

  Het resultaat voor de overgevoelige mensen zoals ik zijn de gebruikelijke aandoeningen, die ook een handig manieer zijn gebleken om te weten wat er echt 100% mag en wat niet.

 8. Hello, thank you for adding my photos of the low-gluten hosts to your blog! 🙂

 9. hallo,

  Ik heb net gehoord dat ik geen gluten mag, geen tarwe, melk en kaas.
  Wie heeft voor mij tips waar ik een lijst kan vinden waar gluten in zitten en waar niet en wat ik wel en niet mag. Alvast bedankt voor de reacties groetjes Saskia

  • Hoi Saskia

   ik heb het zelfde nieuws als jou pasgeleden gekregen. Misschien kan jij mij tips geven? aangezien het bij jou al langer gaande is?

   ik hoop wat van je te horen!

 10. geen gluten
  en roggebrood?
  bij een test bij de NAET therapeute
  hoorde ik dat ik wel goed reageerde op roggebrood.
  Gelijk naar de supermarkt: roggebrood met honing
  geen last van gehad!

 11. toen ik naar de huisarts ging omdat ik echt geen brood verdroeg en als ik het at, dan viel ik in slaap,
  duurde het nog lang voor ik een verwijzing had voor een test in het ziekenhuis: een biopt
  De camera had ik al naar binnen… ze constateerden
  dat de helicobacter daar verwoestend had huis gehouden en de klachten zouden daarom daar vandaan komen. Ik kreeg een antibiotica kuur en de klachten zouden dan weg moeten zijn. Nee, dus weer
  naar de huisarts, heb ik misschien Coeliakie?
  Jij, zei hij, dan zou je de eerste niet-slanke coeliakie
  patient van Nederland zijn. Is dat zo? Zijn coeliakie-
  patienten alleen maar de slanke, magere?
  Wie weet daar een antwoord op
  (ik ben niet slank, maar opgeblazen!!)

  • Hoi,

   Je bent vast niet de eeerste en zeker niet de enige niet-slanke coeliakiepatient. Zelf weeg ik (behoorlijk) boven de 100kg en heb drie weken geleden, na een biiopt van een hematoloog, te horen gekregen dat ik coeliakie heb. De dietiste waar ik naar toe ga, is gespecialiseerd in coeliakie. Zij vertelde mij dat het stereotype plaatje van coeliakiepatienten is: mensen met dunne armen en benen en mager. Dit werd haar op de opleiding ook geleerd. Echter: dit is een erg slechte graadmeter, want het plaatje klopt vaak niet vertelde ze. Zij zag vaak genoeg niet-slanke coeliakiepatienten.

   Ik hoop dat dit je een beetje gerusts stelt.

 12. misschien een tip voor sommigen: scdiet recepten in google opzoeken… 😉 hoop dat iemand er iets aan heeft grtzz

 13. Nice read, I just passed this onto a friend who was doing some research on that. And he just bought me lunch since I found it for him smile So let me rephrase that Thank you for lunch! Whenever you have an efficient government you have a dictatorship. by Harry S Truman. ffebedabfbkg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: