Op de website van Bertolli staat bij alle producten informatie over de gebruikte ingrediënten en allergenen informatie. Waaronder vermeld of er gebruik is gemaakt van granen met gluten. De producten van Bertolli zijn, voor zover ik het heb gezien, allen glutenvrij. Hieronder een lekker recept met Bertoll-producten.
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Benodigheden:
- 750 gram vastkokende aardappelen
- 500 gram sperciebonen
- 2 geroosterde paprika’s (uit pot)
- 1 citroen
- 4 eetlepels Bertolli Pesto Genovese
- 4 eetlepels Bertolli olijfolie
- zout
- versgemalen peper
- 2 bosuitjes, in ringetjes
Werkwijze:Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in drieën. Kook de aardappelen en sperziebonen samen in een pan met ruim kokend water en wat zout in 6-8 minuten beetgaar.
Dep de paprika’s droog en snijd ze in dunne reepjes. Boen de citroen schoon en rasp de helft van de gele schil eraf. Pers de citroen uit. Klop in een grote schaal een dressing van 2 eetlepels citroensap, de citroenrasp, pesto en olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Giet de aardappelen en sperziebonen af in een vergiet, spoel ze af onder koud water, zodat het kookproces stopt en laat ze goed uitlekken. Schep de aardappelen, sperziebonen en bosuitjes door de dressing. Laat de salade nog minstens een half uur staan.
Bron: http://www.bertolli.nl
Filed under: Producten, Recepten | Tagged: Bertolli, glutenvrij, hoofdgerecht, maaltijdsalade, recept, vegetarisch |
Geef een reactie