Aardappelsalade met sperziebonen en pestodressing

Op de website van Bertolli staat bij alle producten informatie over de gebruikte ingrediënten en allergenen informatie. Waaronder vermeld of er gebruik is gemaakt van granen met gluten. De producten van Bertolli zijn, voor zover ik het heb gezien, allen glutenvrij. Hieronder een lekker recept met Bertoll-producten.

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Benodigheden:

  • 750 gram vastkokende aardappelen
  • 500 gram sperciebonen
  • 2 geroosterde paprika’s (uit pot)
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels Bertolli Pesto Genovese
  • 4 eetlepels Bertolli olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
   

Werkwijze:Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in drieën. Kook de aardappelen en sperziebonen samen in een pan met ruim kokend water en wat zout in 6-8 minuten beetgaar.

Dep de paprika’s droog en snijd ze in dunne reepjes. Boen de citroen schoon en rasp de helft van de gele schil eraf. Pers de citroen uit. Klop in een grote schaal een dressing van 2 eetlepels citroensap, de citroenrasp, pesto en olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Giet de aardappelen en sperziebonen af in een vergiet, spoel ze af onder koud water, zodat het kookproces stopt en laat ze goed uitlekken. Schep de aardappelen, sperziebonen en bosuitjes door de dressing. Laat de salade nog minstens een half uur staan.

Bron: http://www.bertolli.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: