Benodigheden:
- 150 gram water
- 65 gram margarine
- 40 gram Dove’s Farm of Schar C of Altro
- 35 gram maizena
- 3 eieren
- zout
- 1 theelepel bakpoeder
Voor de vulling:
- slagroom
- suiker
- poedersuiker
Werkwijze:
Water met zout en boter aan de kook brengen. De bloem en het bakpoeder mengen. Als de boter mooi vermengd is met het water, de bloem er in een keer bij doen. Het deeg roeren tot het als een bal in de pan zit. De pan van het vuur halen en een voor een de eieren erdoor roeren. Lang kloppen met een pollepel. Met een spuitzak kleine hoopjes op een met bakpapier beklede plaat spuiten.
Oven niet voorverwarmen. Soesjes in ongeveer 30 minuten bakken op 160 graden.
Af laten koelen en vullen met slagroom en bestrooien met poedersuiker.
Variatie: soesjes kunnen ook gevuld worden met iets hartigs of met ijs.
Tip: soesjes kunnen ingevroren worden.
Natuurlijk kan je ook kant-en-klare soesjes kopen.
Filed under: Producten, Recepten | Tagged: altro, biologisch, dove, dove's farm, glutenvrij, koekjes, nagerecht, recept, schär, soesjes |
Hallo,
Ik kwam jullie blog tegen. Wisten jullie dat er tegenwoordig een echt Soesjeshuis in Nederland is. Deze taartenbakker; Wilco Den Otter is tevens gespecialiseerd in het maken van allerlei lekkernijen en ik weet 100% zeker dat hij en zijn personeel kan voorzien in glutenvrije soesjes. Misschien een vermelding waard?
Vriendelijke groet,
Piet Nutbey