Soesjes

Benodigheden:

  • 150 gram water
  • 65 gram margarine
  • 40 gram Dove’s Farm of Schar C of Altro
  • 35 gram maizena
  • 3 eieren
  • zout
  • 1 theelepel bakpoeder

Voor de vulling:

  • slagroom
  • suiker
  • poedersuiker

Werkwijze:

Water met zout en boter aan de kook brengen. De bloem en het bakpoeder mengen. Als de boter mooi vermengd is met het water, de bloem er in een keer bij doen. Het deeg roeren tot het als een bal in de pan zit. De pan van het vuur halen en een voor een de eieren erdoor roeren. Lang kloppen met een pollepel. Met een spuitzak kleine hoopjes op een met bakpapier beklede plaat spuiten.

Oven niet voorverwarmen. Soesjes in ongeveer 30 minuten bakken op 160 graden.

Af laten koelen en vullen met slagroom en bestrooien met poedersuiker.

Variatie: soesjes kunnen ook gevuld worden met iets hartigs of met ijs.

Tip: soesjes kunnen ingevroren worden.

Natuurlijk kan je ook kant-en-klare soesjes kopen.

Advertenties

Eén reactie

  1. Hallo,

    Ik kwam jullie blog tegen. Wisten jullie dat er tegenwoordig een echt Soesjeshuis in Nederland is. Deze taartenbakker; Wilco Den Otter is tevens gespecialiseerd in het maken van allerlei lekkernijen en ik weet 100% zeker dat hij en zijn personeel kan voorzien in glutenvrije soesjes. Misschien een vermelding waard?

    Vriendelijke groet,

    Piet Nutbey

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: