Kruidkoek

Benodigheden:

  • 80 gram zachte boter
  • 125 gram bruine basterd suiker
  • citroenrasp (evt. potje van Oetker)
  • 2 eieren
  • 125 gram glutenvrij meel (Glutafin of Schar B)
  • 25 gram rijstmeel
  • 4 theelepels koekkruiden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • eventueel een scheutje melk
  • 2 eetlepels rozijnen
  • snufje zout

Kruidkoek

Bereidingswijze

Ingrediënten op kamertemperatuur brengen. Boter en suiker mixen. Eieren een voor een toevoegen. Mixen als bij cake, totdat het licht van kleur is. Daarna het gezeefde meel met koekkruiden en bakpoeder toevoegen en doorscheppen. Zonodig melk toevoegen. Rozijnen even door het meel halen, dit voorkomt het naar beneden zakken. Toevoegen aan het beslag. Beslag in cakevorm doen en in een voorverwarmde oven op 175 graden Celsius in circa 35 minuten gaar bakken. Af laten koelen op een rooster.

Variatie: voeg in plaats van rozijnen, gember toe.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: