Benodigheden:
- 80 gram zachte boter
- 125 gram bruine basterd suiker
- citroenrasp (evt. potje van Oetker)
- 2 eieren
- 125 gram glutenvrij meel (Glutafin of Schar B)
- 25 gram rijstmeel
- 4 theelepels koekkruiden
- 1 theelepel bakpoeder
- eventueel een scheutje melk
- 2 eetlepels rozijnen
- snufje zout
Bereidingswijze
Ingrediënten op kamertemperatuur brengen. Boter en suiker mixen. Eieren een voor een toevoegen. Mixen als bij cake, totdat het licht van kleur is. Daarna het gezeefde meel met koekkruiden en bakpoeder toevoegen en doorscheppen. Zonodig melk toevoegen. Rozijnen even door het meel halen, dit voorkomt het naar beneden zakken. Toevoegen aan het beslag. Beslag in cakevorm doen en in een voorverwarmde oven op 175 graden Celsius in circa 35 minuten gaar bakken. Af laten koelen op een rooster.
Variatie: voeg in plaats van rozijnen, gember toe.
Filed under: Producten, Recepten | Tagged: gebak, glutenvrij, koek, kruidkoek, recept |
Geef een reactie