Thanksgiving

Thanksgiving is een nationale feestdag in Amerika, waarop dank wordt uitgesproken voor de rijkdom van Amerika. Het feest is ontstaan in 1621, toen de kolonisten een feest gaven voor de Indianen als dank voor de goede oogst. Toen de pelgrims, die uit Engeland verdreven waren, aankwamen in Amerika was het moeilijk om er te overleven. De Indianen leerden ze veel, bijvoorbeeld hoe ze maïs en bonen konden planten. Als dank voor de goede oogst werd een groot feest gegeven, waarop verschillende dingen te eten waren, zoals maïs en bonen en pompoen, die ze hadden geleerd om te verbouwen, en kalkoen. Dit wordt nu nog steeds gegeten op deze dag.

Thanksgiving 2007

Mijn Amerikaanse vriendin, Lori, organiseert al acht jaar Thanksgiving bij haar thuis voor een internationaal gezelschap. Sinds drie jaar maak ik ook deel uit van het gezelschap. Elk jaar bereidt zij een heerlijke kalkoen en alle traditionele bijgerechten. Dit jaar moest zij alleen rekening houden met mijn glutenintolerantie. Lori is een echte keukenprinses. Haar moeder eet ook grotendeels glutenvrij, dus het is haar niet helemaal vreemd. En ik heb dus heerlijk gegeten. Normaliter wordt de kalkoen gevuld met ‘breadcrumb’, maar deze had zij voor de liefhebber er apart bij gemaakt. Gesmuld van de kalkoen, de cranberrysaus en de pompoenpuree. Als dessert had ik zelfs een glutenvrij pompoentaartje, op een bodem van gehakte noten.

Ik ben dankbaar dat ik zulke lieve vrienden heb, die zo goed voor mij zorgen. Ook ben ik dankbaar dat ik nu eindelijk weet dat ik geen gluten meer mag eten, zodat ik na zo’n heerlijk diner niet meer met buikkrampen op het toilet zit, zoals voorheen.

Advertentie

Eén reactie

  1. It wouldn’t be Thanksgiving without you there Nicole…and I’m Thankful you are healthy again 🙂

    Lori

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: