Benodigheden:
- schaaltje magere (biologische) yoghurt
- 4 à 5 eetlepels Finax fruitmuesli
- 1 banaan, in plakjes
- 2 eetlepels rozijnen
- 2 gedroogde abrikozen in stukjes gesneden
Bereidingswijze
Voeg de muesli, banaan, rozijnen en abrikozen toe aan de yoghurt en smullen maar.
Filed under: Persoonlijk, Producten, Recepten | Tagged: abrikozen, dieet, finax, glutenvrij, ontbijt, rozijnen, yoghurt |
Het originele muesli ontbijt werd gemaakt met havermoutvlokken.
Haver is vanzichzelf glutenvrij maar wordt meestal vervuilt met glutenbevattende granen bij het oogsten, malen enz..
Haver heeft een hoge voedingswaarde en veel vezels.
Sinds kort is havermout die “schoon”wordt gehouden te koop. Zie http://www.glutenvrijemarkt.nl.
Hallo,
Ik kwam op de website van de zonnevlecht een product tegen van P. Jentschura. Deze natuurlijke en gezonde voeding heeft nu ook een aantal glutenvrije producten in het assortiment. onder andere een glutenvrij ontbijt en tussendoortje.
Zie: http://www.zonnevlecht.nl/product/ontzuring-glutenvrij-lactosevrij/glutenvrij-ontbijt.html
hallo!
Lekker inderdaad, ’s morgens een bakje yoghurt met muesli.
Ik maak elke twee weken zelf een grote pot. Een stuk lekkerder dan de kant en klaar, op eigen smaak te brengen en gemakkelijk te bewaren. En het is heel simpel:
– Als basis gebruik ik Quinoa vlokken
– Gemengede noten even roosteren
– Zonnebloempitten roosteren
– Gedroogde papaya / ananas / abrikozen / dadels, waar je zin in hebt
Eventueel kun je het ook in de oven roosteren met wat honing en olie zodat je je eigen cruesli maakt!
Hi Marc,
Dat klinkt lekker! Ik ga van het weekend gelijk op zoek naar Quinoa vlokken.
Groetjes,
Nicole
[…] ik van je houd”-ontbijtje Posted on 27 februari 2010 by Niccky Na ruim twee jaar is mijn favoriete ontbijt nog steeds niet gaan vervelen. Vandaag was ik heel creatief. Het ontbijt wordt extra lekker als je […]