Looks Dining te Amsterdam

Looks Dining is een nieuw restaurant aan de Binnen Bantammerstraat in het hartje van Amsterdam. Dit restaurant heeft wekelijks een andere menukaart met heerlijke verse producten. Aangezien een wekelijks veranderende kaart natuurlijk al veel improvisatietalent van het kokende personeel vraagt, leek het mij verstandig om vantevoren even te checken of ik glutenvrij kon eten. Ik werd gelijk doorverbonden met chefkok Cas en hij verzekerde mij dat dit geen probleem was.
Open keuken
Wij hadden een plaatsje aan de keukenbar. Super, want zo kon ik natuurlijk goed in de gaten houden of mijn eten wel echt glutenvrij bereid werd. Bij de amuse ging het mis, er lag een stukje brood bij en toen ik zei dat ik geen gluten mocht, werd het stukje brood snel weggehaald. Ik legde uit dat zelfs dat schadelijk voor me kon zijn. Gelijk werd er een nieuw gerechtje voor me gemaakt. Na mijn bestelling haalden ze gelijk een lijst met glutenbevattende en glutenvrije producten te voorschijn, zodat ze konden zien wat van de gerechten ze moesten aanpassen. Als voorgerecht een heerlijke pompoensoep met opgeklopte melk. Als hoofdgerecht had ik een koninklijke fazant besteld. Ook hier ging het bijna mis, ze hadden er per ongeluk de standaard saus over gedaan. Maar nog voordat ik er een hap van had genomen, werd het al ontdekt en vliegensvlug hersteld. Het eten was zeer smakelijk. Als dessert voor de kaasplank gegaan. Mijn geheugen laat me even in de steek, ben de namen alweer vergeten. Een Hollandse blauwschimmel, Klaver ???, en een kaasje uit Frankrijk waren mijn favorieten. De kaasjes waren verrukkelijk. De chefkok stopte me nog wat extra stukjes toe. In een keuken waarin met meerdere mensen wordt gewerkt, is het natuurlijk altijd spannend of de boodschap ‘glutenvrij’ wel bij iedereen wordt overgebracht. Gelukkig heeft Looks Dining een kleine keuken en een goede chefkok die alles onder controle houdt.

Na afloop vertelde een van de eigenaren dat hij meegewerkt had aan een kook-DVD voor de Nederlandse Coeliakievereniging. Hij wist dus dat het zeer nauw luistert, dat je absoluut geen kruimel binnen mag krijgen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: