De glutenvrije zwaan

Op 24 december jl. stapte ik samen met Yme in het vliegtuig naar Dubai. Onze eerste buitenlandse vakantie sinds ik weet dat ik coeliakie heb.

Vliegen met de KLM

Natuurlijk ben ik al wel voor mijn werk in Bulgarije geweest, wat met betrekking tot mijn dieet helaas niet helemaal goed ging. Maar dat kwam met name door mezelf. Je wilt graag beleefd zijn. Ik dacht een klein kruimeltje maakt vast niet uit. Maar dat heb ik daar in een klap afgeleerd en zou me dus niet nog een keer overkomen.

In het vliegtuig zat ik naast een man, een huisarts, die zelf een kleinkind heeft met coeliakie. Hij was samen met zijn familie en dus ook met zijn kleinkind op weg naar Dubai om daar vakantie te vieren. Zijn schoondochter zat aan de andere kant van het vliegtuig, dus ik heb helaas geen tips uit kunnen wisselen. Het enige dat ik wist is dat zij in de Grand Habtoor verbleven en dat zij het hotel en de keuken van te voren goed hebben ingelicht over het glutenvrije dieet van het kleine meisje. Dus mocht ik in Dubai niks kunnen vinden om te eten, kan ik altijd naar de Grand Habtoor gaan. De moeder had voor haar dochter wel een hele doos met spullen mee.

Ook ik heb aan het nodige gedacht. Glutenvrij brood, crackers en muesli. Dus ik hoef niet van honger om te komen.

Bij het boeken aangegeven dat ik een glutenvrije maaltijd wil. Deze maaltijd smaakte prima. Later tijdens de vlucht kreeg ik ook nog een glutenvrije snack. Ik vlieg vaker met KLM!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: