Eerste Kerstdag in Dubai

Merry Christmas uit Dubai

Onze eerste dag in Dubai. ’s Morgens ontbeten met yoghurt en mijn uit Nederland meegebrachte muesli. Daarna met de auto richting het centrum. Dubai bestaat vooral uit veel hoge torens, welke voor het grootste gedeelte nog allemaal in aanbouw zijn. Zoveel hijskranen als hier, heb je nog nooit gezien.

Geluncht bij een sushi-restaurant in een van de grote shoppingmalls van Dubai. Deze zullen we de komende dagen nog veel gaan zien.

Na het winkelen op zoek gegaan naar een restaurant waar we een lekker Kerstdiner kunnen hebben. We zijn maar begonnen bij de Grand Habtoor. Het toeval wil dat dit hotel vlakbij het appartement van onze vrienden ligt. Het hotel zag er prima uit, maar we wilden ook nog even de andere hotels in de buurt bekijken. Met een heerlijke strandwandeling liepen we van de Grand Habtoor, naar het Meridien, om vervolgens bij het Ritz Carlton naar binnen te gaan. We besloten om dit restaurant maar eens te proberen. Een tafeltje geboekt om 21.3o uur. Nederlandse tijd 18.30 uur, dus prima tijd om te eten.

Alleen hadden we geen camera bij ons, alleen onze telefoons. Dus wederom naar een shoppingmall om onszelf met een camera te verwennen. Kadootje aan elkaar, voor elkaars verjaardag, zodat we nog veel mooie momenten mogen vastleggen. Flink onderhandeld, maar we weten nog steeds niet of we nu echt een goede deal hebben gedaan. Mag de pret niet drukken, want we hebben al wel prachtige foto’s.

Op het terras bij de RitzBij de Ritz begon ik met meloen met Parmaham, altijd lekker. En natuurlijk een delicatesse in Dubai, want varken in een moslimland…tja. Daarna kreeg ik een bord vol pasta. Ik had gezegd dat de kok mij maar moest verrassen, maar een bord vol gluten vond ik niet zo’n mooie verrassing. Het bord ging weer terug naar de keuken, om vervolgens weer terug naar de tafel te komen. Het was pasta gemaakt van wilde rijst. Oef, gelukkig en het was heerlijk. Als toetje twee bolletjes sorbetijs. Een heerlijk kerstdiner, zittend op een terras aan de zee.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: