Stokbrood

Om lekker te kunnen kaasfonduen heb je natuurlijk stokbrood nodig. Dus het kwam goed uit, dat ik op mijn glutenvrije bakles een mooi recept voor stokbrood heb geleerd. Het brood is echt lekker, vergelijkbaar met een ciabatta (voor degene die ooit wel gluten mochten eten).

Benodigheden:

  • 500 gram glutafin
  • 400 gram water
  • 2 eetlepels olie
  • 10 gram droge gist

Bereidingswijze:

Als stokbroodvorm kunnen echte vormen dienen, maar ook drie weg-werpschalen die men aan de lange kanten omvouwt. Zo krijg je een langwerpige sleuf. In beide gevallen er bakpapier inleggen.

Alle ingredienten mengen als bij broodmix. Het deeg verdelen over twee stokbroodvormen of drie weg-werpschalen en 30 minuten laten rijzen op een warme plaats. Inmiddels de oven op 200 graden Celcius voorverwarmen. Als het deeg voldoende gerezen is, de vormen in de oven plaatsen en in 30 minuten gaar en bruin bakken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: