Tomaten-kaasfondue op z’n Maries

“Lieve Nicole,
Hier is het recept van de tomaten-kaasfondue voor 4 personen, ik verdubbel de hoeveelheid bij 8 personen etc. Ik heb dit recept uit een kookboekje van Libelle culinair: 100 zomerse snel-klaar-menu’s. (…)”
De favoriete kaasfondue van Yme, en inmiddels ook van mij. Heerlijk met glutenvrij stokbrood.
 • 500 g tomaten
 • 1 klein uitje
 • teentje knoflook
 • 1 eetlepel boter
 • eventueel tomatensap
 • 250 g geraspte Emmenthaler
 • 250 g geraspte Gruyère
 • peper
 • paprika-poeder
 • 2 theelepels maizena
 • 1/2 dl room
 • 1 groene paprika.
De tomaten wassen en van de kroontjes ontdoen. De tomaten in stukken snijden. Het uitje schillen en snipperen. De knoflook klaarleggen in de knijper. De boter smelten in een pan, de tomaten, ui en een uitgeknepen teentje knoflook toevoegen en zachtjes onder omscheppen zo’n 10 minuten smoren. De massa door een zeef wrijven en de hoeveelheid met tomatensap aanvullen tot 4 dl. In een caquelon doen en op een middelzacht vuurtje zetten. De beide soorten geraspte kaas toevoegen en onder roeren laten smelten. De fondue op smaak brengen met peper en paprikapoeder. De maizena aanlengen met de room en hiermee de fondue wat bijbinden. De fondue even aan de kook laten komen. De schoongemaakte groene paprika even snipperen en deze paprikasnippers op de fondue strooien.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: