Gastroscopie

Vandaag mijn tweede gastroscopie ondergaan. Bij een gastroscopie wordt het slijmvlies van de slokdarm, maag en twaalfvingerige darm bekeken met behulp van een flexibele bestuurbare slang, een gastroscoop (ook wel endoscoop genoemd). Tijdens het onderzoek zijn er bij mij kleine stukjes weefsel weggenomen voor nader onderzoek (biopsie).

Vroeger had ik echt een hekel aan ziekenhuizen. Ik werd er altijd een beetje misselijk en draaiierig. Maar bij het OLVG is dit anders, het is een fijn ziekenhuis. Lekker licht, allemaal aardige mensen. Ik ben er 33 jaar geleden op de wereld gekomen, net als mijn vader, mijn zus en al haar drie kinderen. Maar goed dat even terzijde.

Om 10.00 uur liep in het OLVG in Amsterdam binnen. Net als de vorige keer, had ik er voor gekozen om het onderzoek onder een roesje, een lichte slaap, uit te voeren. Hiervoor wordt er eerst een infuus aangebracht. De vorige keer konden ze moeilijk een goede ader te pakken krijgen om een infuus in te brengen, dus daar zag ik vandaag wel een beetje tegenop. Helaas wilden mijn bloedvaten vandaag ook niet te pakken worden genomen. Uiteindelijk kreeg de dokter een mooi bloedvat te pakken. Een drankje tegen het opschuimen van de maagsappen gedronken. Vervolgens een keelverdoving en een bijtring in mijn mond. Langzaam werd het verdovingsmiddel via het infuus ingebracht en ik was weer in dromenland. Van het hele onderzoek heb ik dan ook niks meegekregen. Ik werd weer wakker in de uitslaapruimte.

Na het onderzoek

De uitslag krijg ik pas op 11 maart. Wel zei mijn arts dat het er al een stuk beter uitzag. :-)) Dan hebben al mijn inspanningen om glutenvrij te eten, wellicht hun vruchten afgeworpen.

Advertentie

Eén reactie

  1. […] coeliakie, gastroscopie, glutenvrij eten, uitslag Dinsdag 11 maart: uitslag van mijn gastroscopie. Goed nieuws mijn dunne darm heeft zich helemaal hersteld en in mijn bloed zijn geen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: