Kinderspeeltuin

Ballorig te Almere

Dit weekend mocht ik oppassen op mijn neefje en nichtje. Lekker bij hun in huis, want hun papa en mama waren een weekendje samen weg. Wat is leuk voor kinderen van 4 en 6 jaar als het buiten regent. Het werd het overdekte speelparadijs Ballorig in Almere. Prachtig om te zien, wat zo’n “apenkooi” met die kinderen doet. Wat een energie. Rennen, klimmen, klauteren. Maar wat doet dit verhaal nou op mijn blog? Ik werd in het speelparadijs weer eens geconfronteerd met het feit dat je altijd je eigen eten bij je moet hebben. Er staat met grote letters dat het nuttigen van eigen consumpties verboden is. Wat had ik graag mijn consumpties in het speelparadijs gekocht. Alleen zitten er in alle producten die ze bij de speeltuin verkochten gluten, van de broodjes tot de patatjes, van de snoepjes tot de chips. Voor mij zat er dus niks anders op, dan mijn eigen meegebrachte spullen te nuttigen. Toch zijn er ook veel kinderen die niet tegen gluten kunnen en ik hoop dan ook dat dit soort gelegenheden voor kinderen hier in de toekomst steeds meer rekening mee zullen houden.

Advertentie

Eén reactie

  1. Hoi,

    toevallig kwam ik op je website uit. Ik las je stukje over Ballorig en moet toch maar even reageren. Vorig jaar is bij onze dochter (toen anderhalf, nu net 2 jaar) ook de diagnose coeliakie gesteld. Laatst hebben we afgesproken om met vrienden naar Ballorig te gaan en we hadden dus ook gehoord dat je je eigen eten niet mee mag nemen. Maar gelukkig doen ze helemaal niet moeilijk. Wij hebben van tevoren gebeld en kregen te horen, dat als we het bij de kassa aangaven dat er iemand bij is die glutenvrij moet eten, het geen probleem is om je eigen eten mee te nemen! Misschien een tip voor de volgende keer! Voor ons wordt het zo wel een stukje makkelijker, want in het begin kan je alleen maar denken, ik blijf gewoon maar thuis dan weet ik zeker dat het goed komt. Maar gewoon een telefoontje of mailtje van tevoren maakt een boel duidelijk en het leven een stuk makkelijker!

    Groetjes Miriam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: