In de Allerhande van deze maand, nr. 5 – 2008, staat een artikel over een Samuel, een jongen van 10, met coeliakie. Hij had veel buikpijn en darmklachten, hij had langdurig last van diaree. Met bloedprikken kwamen ze er al snel achter dat hij glutenintolerantie had. Het glutenvrije dieet heeft ervoor gezorgd dat hij weer een vrolijk mannetje is. Zelf weet hij precies wat hij wel en niet mag. Die dingen leer je natuurlijk snel, als je daardoor geen buikpijn meer hebt.
Ook staan er drie glutenvrije recepten bij: krabschuitjes, cheesecake en rijstpannenkoekjes. Verder staat er kort en bondig uitgelegd wat glutenintolerantie is, waar gluten inzitten en een handige link naar een lijst met alle glutenvrije Albert Heijn Eigen Merk producten.
Filed under: Informatie, Producten, Recepten | Tagged: albert heijn, allerhande, borrelhapje, dessert, glutenintolerantie, glutenvrije producten, nagerecht, recept, taart |
Geef een reactie