Brood met zaden

Mijn eerste brood dat ik met Schar Mix B, Brot-Mix heb ik gemaakt via het recept dat op het pak vermeld staat. Ik heb een broodbakmachine van Panasonic met een glutenvrij programma, dus dit programma gebruikt en het resultaat was een groot, heel groot brood.

Vandaag wederom een brood gebakken met Schar Mix B, broodmix. Nu lekker wat maanzaad, sesamzaad en zonnebloempitten toegevoegd. Niet via de krenten-notenstrooier, maar gewoon rechtstreeks in het bakblik. Ik wilde het deze keer bakken via het programma “whole wheat bake rapid”, maar koos per ongeluk het programma “basic bake rapid”. Gelukkig is het resultaat om van te smullen. De zaden zitten mooi door het brood verdeeld. Jammer dat het weer zo’n groot brood is, want ik heb eigenlijk alweer zin om nog een brood te gaan bakken. Het zou bijvoorbeeld ook lekker zijn om kleine broodjes te bakken met maanzaad, sesamzaad en zonnebloempitten.

Schar B

Advertentie

2 Reacties

 1. Ik gebruik al aantal dagen de Schar Brot-Mix dunkel (voor bruin brood dus) met een princess broodbakmachine, resultaat is niet echt ideal. Ik ben van plan ook de panasonic SD-255 te kopen omdat het een gluten vrij programma heeft. Heb je nu al ervaring om misschien minder broodmix te gebruiken, bv. 300g broodmix met 320ml water om een kleiner brood te krijgen?

  • Hi Yarfen (wat een prachtige naam),
   Heb je inmiddels al de Panasonic gekocht? Ik bak echt veel te weinig brood en heb het dus nog niet met minder meel uitgeprobeerd. Als je wilt kan ik het wel even voor je proberen. Ik ben zelf bang dat het dan niet goed gemixt wordt. Laat maar weten, als je wilt dat ik het probeer.
   Groetjes,
   Nicole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: