Bij het Japanse restaurant Yamazato, gevestigd in het Okura hotel in Amsterdam, waan je je even in Japan. Het restaurant is in traditioneel Japanse stijl ingericht, met mooi uitzicht op een Japanse tuin, waarin een grote vijver met mooie Koi-karpers. De serveersters zijn gekleed in traditionele kimono’s en uiterst vriendelijk. Het was voor ons een aangename verrassing dat wij hiernaar toe werden meegenomen. Het is namelijk niet een restaurant waar je zomaar even naar toe gaat.
Wij gingen voor het seizoensmenu en toen ik melde dat ik glutenvrij moest eten, gingen gelijk alle alarmbellen aan. Er werd gelijk met de keuken overleg gepleegd. Ik vertrouwde er helemaal op dat het goed zou gaan, dus liet het aan de keuken over om de gerechten waar nodig te vervangen.
Iedere gang zag er prachtig uit. De gerechten waren werkelijk kunstwerkjes en daarbij ook nog eens heerlijk van smaak.
Heel af en toe neem ik een klein beetje sojasaus, omdat mijn dietiste vertelde dat de tarwe die in sojasaus zit op zo’n manier gefermeteerd is dat de gluten zijn vernietigd. Ik pas hierbij wel op dat voor het stapelingseffect. Hooguit een keer per week. Bij Yamazato serveerde ze mij geen gerechten waar sojasaus in verwerkt is. Dus de discussie of ik nu wel of geen sojasaus mag, is voor mij nog niet gesloten.
Filed under: Discussie, Restaurants | Tagged: amsterdam, gluten, glutenvrij, glutenvrij restaurant, Japans eten, restaurant, sojasaus, yamazato |
Geef een reactie