Frisse aardappelsalade

Recept voor 4 personen.

Benodigheden:

 • 500 gram nieuwe aardappelen
 • bakje kerstomaten
 • zwarte olijven
 • 4 bosuitjes
 • verse munt
 • peterselie
 • koriander
 • citroen
 • olijfolie extra vierge

Bereidingswijze

Kook de aardappels en snij deze in stukjes van ca. 2 cm. Meng in een grote kom de olijfolie met de fijngehakte munt, peterselie en koriander. Voeg hier het in ringetjes gesneden bosuitjes aan toe. Pers de citroen uit en voeg het sap naar smaak toe. Halveer de kerstomaatjes en schep deze tesamen met de aardappelen door de dressing. Breng op smaak met zout en peper. Garneer het geheel met in plakjes gesneden olijven.

Advertentie

3 Reacties

 1. Gaaf zo’n site. Een goede vriendin van mij heeft een volledige glutenallergie. We willen een barbeque geven, waaraan ook zij mee kan doen. En de standaard salades uit de supermarkt zijn niet glutenvrij. Terwijl ik niet zou weten waarom er gluten in een aardappelsalade zouden moeten zitten. Dan biedt google en deze site snel uitkomst. Namens mij en mijn vriendin: bedankt voor het delen.

 2. Beste Astrid,

  Beetje late reactie van mij. Maar fijn te horen dat je op mijn site een lekkere salade hebt gevonden. De Marokaanse rijstsalade is ook een topper. Ik zelf vind barbequen nog altijd een spannende aangelegenheid. Ik ben benieuwd hoe jullie barbeque was.

  Groetjes,
  Nicole

 3. fantastisch dit recept op google, zat met mijn handen in het haar, wilde courmetten met mijn “glutenvrije”zus, en inderdaad in alle salade,s zitten gluten!!

  bedankt ik hoop op nog meer tips

  p.s. ik zelf kan heel lekkere glutenvrije taarten maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: