Weer zo’n heerlijk recept van mijn bakles.
Benodigheden:
- 100 gram wheatex, Altro of Schar C
- 100 gram rijstmeel
- 100 gram suiker
- 150 gram boter
- 1/2 ei
- 1 theelepel bakpoeder
- zout
- citroenrasp of vanillesuiker
- voor garnering: nootjes, gember
- rest ei om af te strijken
Bereidingswijze:
Boter, suiker en zout met de hand kneden, 1/2 ei toevoegen en gezeefde bloem en bakpoeder toevoegen. Van het deeg een of twee rollen maken en in de koelkast laten opstijven. Plakjes snijden en op deegblik leggen. Garneren met nootjes of gember. Afstrijken met de rest van het eimengsel.
Variatie
Het is ook mogelijk om een deel van het meel met cacao te mengen. Samen met het overige deel een rol maken, zodat je gemarmerde koekjes krijgt.
Het deeg kan ook uitgerold worden en met een koeksteker kan men leuke modelletjes maken.
Baktijd:
20 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden bakken.
Filed under: Producten, Recepten | Tagged: bakles, glutenvrij, koekjes, zandkoekjes |
Geef een reactie