Zandkoekjes

Weer zo’n heerlijk recept van mijn bakles.

Benodigheden:

  • 100 gram wheatex, Altro of Schar C
  • 100 gram rijstmeel
  • 100 gram suiker
  • 150 gram boter
  • 1/2 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • zout
  • citroenrasp of vanillesuiker
  • voor garnering: nootjes, gember
  • rest ei om af te strijken

Bereidingswijze:

Boter, suiker en zout met de hand kneden, 1/2 ei toevoegen en gezeefde bloem en bakpoeder toevoegen. Van het deeg een of twee rollen maken en in de koelkast laten opstijven. Plakjes snijden en op deegblik leggen. Garneren met nootjes of gember. Afstrijken met de rest van het eimengsel.

Variatie

Het is ook mogelijk om een deel van het meel met cacao te mengen. Samen met het overige deel een rol maken, zodat je gemarmerde koekjes krijgt.

Het deeg kan ook uitgerold worden en met een koeksteker kan men leuke modelletjes maken.

Baktijd:

20 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden bakken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: