Benodigheden:
- 200 gram roomboter
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- snufje zout
- 2 theelepels bakpoeder
- 100 gram wheatex of altro of schar C (bij altro geen zout toevoegen)
- 100 gram maizena
- vanillesuiker
- cakevorm
Bereidingswijze
Zet alle ingredienten klaar, het is belangrijk dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. Zet de eieren in warm water (ca. 15 min.) en vet de cakevorm alvast in.
De boter, suiker en zout mixen tot het witte punten heeft. Dan een voor een de eieren toevoegen.
De meelproducten samen met het bakpoeder boven het boter/ei mengsel zeven en voorzichtig erdoor spatelen. Niet met de garde op de beslagkom slaan. De oven niet voorverwarmen. Midden in de oven op 175 graden bakken. Baktijd: 60 minuten. De oven niet openen tijdens het bakken.
Voor een kruidcake de suiker vervangen door donkerbruine basterdsuiker en een half pakje koekkruiden toevoegen.
Voor marmercake ongeveer 20 gram meel minder nemen. Als het cakemengsel klaar is, de helft in een cakevorm doen. daarna aan de rest 25 gram cacao toevoegen en bovenop de andere helft doen.
Filed under: Recepten | Tagged: cake, glutenvrij, kruidcake, marmercake, recept |
Geef een reactie