Alpro Soya

Deze week kreeg ik een vraag of de producten van Alpro Soya glutenvrij zijn.

“Hoi Nicole, Ik zag dat je een link naar Alpro Soya op je weblog had staan. Ik ben gestopt met de soya geven aan mijn twee dochtertjes omdat er aroma op staat. Gebruik jij het wel? Groetjes, Margreet (vrouw van Gert-Jan)”

Ik heb het voor de zekerheid ook nog even nagezocht en ook bij Alpro Soya nagevraagd. Alleen in de nuggets en filets van Alpro Soya zitten gluten en in de haverdrink, maar dat lijkt mij voor zich te spreken. Hier vind je een lijst met hun producten die glutenvrij zijn.

Over het algemeen staat er op etiketten wel vermeld als ze tarwe of andere glutenhoudende producten in hun aroma’s gebruiken. Het enige is dat sommige producten in een fabriek worden gemaakt, waarin ook gluten verwerkt worden en dan kunnen ze niet 100% garanderen dat een product glutenvrij is. Maar bij Alpro Soya is deze omgeving glutenvrij, lactosevrij en notenvrij.

Advertentie

7 Reacties

 1. Hieronder de reactie van Alpro:

  “Geachte mevrouw Kaskens,
  Wij danken u voor het tonen van uw interesse in soja en onze Alpro soya producten en voor uw email. In uw reactie vroeg u naar informatie over de aanwezigheid van gluten in de producten van Alpro en Provamel. Wij geven u graag de volgende reactie.
  De Alpro soya producten, verkrijgbaar in Nederland, zijn allemaal lactose- en glutenvrij. Het gebruikte zetmeel in de desserts is tapioca-zetmeel en in de Yofu’s (plantaardig alternatief voor yoghurt) maïszetmeel.
  Een uitzondering hierop, vormen de Haverdrink en de Alpro soya filets licht en pittig gekruid en de Alpro soya nuggets.
  Van de vleesvariaties kunt wel de Alpro soya Tofu Basis, Wokreepjes licht pikant en pittig gekruid en het Wokgehakt eten.
  Tarwe bevat inderdaad gluten, maar het zijn alleen de eiwitten in de tarwe die gluten bevatten.Tarwezetmeel bestaat enkel uit suikers uit de tarwe en deze zijn 100% glutenvrij en kunnen perfect van de tarwe-eiwitten gescheiden worden. Vandaar dat producten tarwebestanddelen kunnen bevatten en toch glutenvrij zijn.
  Er kan een zeer kleine hoeveelheid gluten in producten met tarwestroop zitten, maar die is ver beneden de grens van de Coeliakievereniging (codex allimentarius) en dus glutenvrij te noemen. De producten met tarwezetmeel bevatten geen gluten. Wij gebruiken een glutenvrij tarwezetmeel.
  Mocht u naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op. Tijdens kantoor uren kunt u ons bereiken op de gratis Alpro Soja Informatie lijn: 0800-0227187 of een email sturen via http://www.alprosoya.com
  Met vriendelijke groeten,
  Alpro Soja consumentenservice,
  Floortje Croonen”

 2. Ik heb duidelijk last na het drinken van 250 ml Soya aardbei.
  Ik ben voorstander van een verplichte vermelding van tarwezetmeel op de verpakking. Gezien de kleverige eigenschaop van de gluten kan men deze niet 100 % van het zetmeel scheiden.

 3. Beste mensem,
  ik ben wanhopig op zoek naar zuivlvrije/gluten vrije
  recpten om bv een cake e.d te bakken.
  Ik heb glutenvrije,tarwe,lactose,koemelkeiwit cake meel
  gehaald,maar er zit geen recept bij!
  Mijn man mag geen zuivel,ik mag geen zuivel en gluten.

  Groetjes, Brechje.

 4. Hoi, De link naar Alpro werkt niet. Ik denk dat dit http://www.alpro.com/nl/producten moet zijn? Misschien handig om de hyperlink aan te passen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: