Koken is leuk, maar samen koken is nog veel leuker. Een vriendin van mij had een lekker recept met garnalen gevonden en met wat kleine aanpassingen hier en daar prima glutenvrij te bereiden. Gezellig samen in de keuken staan kokkerellen en zie hierboven het resultaat. Goed te combineren met de geurige rijst.
Benodigheden voor 2 personen:
- 16 grote garnalen (schoongemaakt, staart laten zitten)
- 2 uien, in kleine stukjes gesneden
- 1 rode peper, in kleine stukjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- olie (sesamolie of rijstolie)
- paksoi, in grove stukken snijden
- 40 ml limoensap
- 1 theelepel fijngesneden koriander
- 1/2 theelepel suiker
Bereidingswijze
Meng de limoensap met de suiker en de fijngesneden koriander, leg hierin de garnalen en laat ze even marineren. Fruit de ui, de knoflook en de rode peper in de olie in een grote wok. Voeg de paksoi en de garnalen toe. Al roerende het geheel gaar laten worden, maar niet te lang want dan worden de garnalen taai.
Ies, wat zag het er prachtig uit op het bord en wat was het lekker.
Filed under: Producten, Recepten | Tagged: garnalen, glutenvrij, knoflook, paksoi, rode peper, ui |
Hey Nic,
Helemaal te gek…even een kleine toevoeging…
40 ml limoensap, 1 theelepel koriander en 1/2 theelepel suiker…die samen met de chilipeper en de knoflook even de garnalen in laten marineren.
Ui idd met paksoi beetgaar en dan de shrimps erbij.
Rijst hadden wij basmatirijst met limoenschil geraspt, en dan met munt, koriander en peterselie erin.
Ben helemaal trots dat ik op je blog sta.
Super!
Hi Iz,
Ik heb de toevoegingen erbij vermeld. Ik zat op de foto al te kijken naar die groene kruiden, maar kon me toch echt niet meer herinneren wat er nog meer in zat. Maar dat deel had jij dan ook voor je rekening genomen ;-). Binnenkort weer een keertje samen koken?
Liefs,
Nicole
Ik vind het erg lekker smaken en dat had ik niet verwacht, vooral het roerbakken in sesamolie is heerlijk. Het smaakt bij alleen allemaal nog wat waterig…Paksoi volgende keer mss droogdeppen na het wassen… Bedankt iig voor het lekkere recept ook van de geurige rijst!