Blauwe kaas

Eind september schreef Marty in een reactie op een recept met blauwe kaas: “sorry maar blauwe kaas is niet glutenvrij”. In de reactie die ik daarop gelijk heb geschreven dat blauwe kaas naar mijn weten, en ook volgens mijn dietiste, gewoon glutenvrij is, had ik beloofd om het voor de zekerheid aan mijn buurman na te vragen. Die schreef mij van het weekend het goede bericht: “Ik heb bij onze kwaliteitsdienst even navraag gedaan, maar Blauwschimmelkaas is ook glutenvrij.” Tegenwoordig worden de schimmels allemaal via een chemisch proces toegevoegd.

Advertentie

2 Reacties

  1. Weet je zeker dat blauwe kaas glutenvrij kan zijn? heb je het zelf geprobeerd? mijn vriendin is een paar keer flink de mist in gegaan met blauwe kaas (toch ziek).

  2. Hi Denise,

    Ik kan echt gewoon blauwe kaas eten en er is niks aan de hand. Gisteren nog een lekkere salade met blauwe kaas gegeten, en de dag ervoor een pasta met gorgonzolasaus. Misschien dat er nog een ander stofje in blauwe kaas zit, dat een reactie op kan roepen. Ik heb ook gehoord dat veel mensen met coeliakie een lactose-allergie ontwikkelen. Overleg anders even met de dietiste.

    Ik heb wel een tijdje gehad dat ik kaas in het algemeen wat minder verdroeg, waarschijnlijk omdat het te vet was.

    Groetjes,
    Nicole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: