Trage schildklier

Sinds het begin van dit jaar weet ik dat ik een trage schildklier heb. Natuurlijk ben ik benieuwd naar de relatie tussen een trage schildklier en coeliakie. Mijn eigen theorie is dat ik doordat ik geen brood meer eet, natuurlijk minder jodium binnenkrijg. Hierdoor is mijn schildklier trager gaan werken. Bij mijn huisarts klonk dit ook aannemelijk, alleen de specialist heb ik nog niet gesproken.

Het staat me bij dat de specialist wel iets over ‘schildklier in de gaten houden’ had gezegd, en dat ik zout met jodium moest eten. Maar je krijgt zoveel informatie in het begin dat er wel eens wat vergeten wordt. En het eten van zout met jodium was ook een beetje verwaterd. Toen mijn bloedtest uitwees dat mijn schildklier te traag was, schrok ik zeker. Teleurgesteld in mijn eigen lichaam. Inmiddels is mijn schildklier goed ingesteld met behulp van een dagelijkse dosis Thyrax. Toch hoop ik dat ik ooit nog zonder kan.

Advertentie

14 Reacties

 1. Hoi Nicky,

  Een traag werkende schildklier met Coeliakie komt heel veel voor. Net zoals een aantal andere ziektes vaak voorkomen met hypothyreoïdie.

  Kijk ook eens op http://www.hypomaarniethappy.nl of op het forum waar hier veel verhalen over staan. www. hypoforum.com

  Groetjes, Gabriëla

  • Hi Gabriela,

   Dank voor de tips. Ik zag op het forum al een aantal dingen waar ik op dit moment ook mee te maken heb, kilo’s vliegen eraan en dat is niet door het lekkere eten. Ik ben zeker ‘hypo maar niet happy’.

   Groetjes,

   Nicole

   • Beste Nicole,

    Ik ben al 10 jaar ah sukkelen, eerst met de ziekte van Graves, later veranderd in Hashimoto en ontdekt dat mijn bijnierwerking onvoldoende is. Nu blijkt dat ik voor Heel veel dingen allergisch ben/was (tarwe, suikers ook lactose, soya, jodium,…) en ik ben nu in behandeling bij een NAET therapeut. Nu wordt echt duidelijk hoezeer mijn allergieën invloed hebben op mijn gezondheid (de NAETtherapie is me aangeraden door dr Hertoghe, zeer bekend in schildklierproblematiek ed en zij heeft effectief patiënten die door NAETbehandeling zo goed als medicijnvrij zijn). Daar jij toch ook coeliaki hebt, wat ook vaak gerelateerd wordt aan allergieën, raad ik je dit écht aan meissie… Veeeeeel geluk, Joke. Dit is de website: http://www.naet.nl xxx

   • Hi Joke,
    Ik had nog nooit gehoord van NAET-therapie. Op zich sta ik wel open voor alternatieve geneeskunde, al is mij wel op het hard gedrukt dat je echt niet kan genezen van coeliakie. Voor mijn schildklierprobleem zou het misschien kunnen helpen, maar glutenvrij zal ik toch echt de rest van mijn leven moeten blijven eten. (En zo erg is het ook niet ;-)). Na mijn zwangerschap zal ik me eens wat meer in de NAET-therapie verdiepen. In elk geval bedankt voor de tip.
    Groetjes,
    Nicole

  • Ik ben naar een Orthomoluculaire Arts geweest, die mij een dierlijke schildklier hormoon heeft voorgeschreven, ”en daarnaast!!!!!!!! kokos oilie voor het bakken en braden van b.v vlees, kip, maar ook voor in een toetje. En voor huid en haar, ik vind het geweldig. bij de Toko!!! €2,65

   Groetjes Rita

   • hoi Rita wat waren je waardes en waarom heb je besloten geen reguliere medicijnen te nemen? Heb je baat bij het dierlijke schildklierhormoon? En wat doet de kokos olie voor je lichaam?

 2. Hoi Niccky ,

  Ik weet ook sins kort dat ik een te trage schildklier heb
  en zit er heel erg mee ik ben binnen 4 weken 15kilo s aan gekomen…ik heb nu thyrax duotab…nu is mijn vraag aan jou hoelang gebruik jij thyrax duotab al en hoe hoog is je dosis nu? de mijne is 0,050 mg
  kan je mij vertelen hoelang het ong duurt voor dat die kilo s er af gaan

  Gr Trees

 3. Hallo Trees,

  Ik gebruik sinds januari Thyrax Duotab, 0,025 mg. Ik heb ook gemerkt dat ik makkelijker aankom, dan dat de kilo’s eraf gaan. Bij mij fluctueert het van dag tot dag, ik denk dat het ook veel vocht is dat mijn lichaam vasthoudt. Soms voelt het alsof mijn lichaam gaat ontploffen, met name pijn in mijn kuiten. Ik heb gelezen dat dit een symptoom is van een trage schildklier. Dus ik ga me binnenkort weer laten testen, wellicht is mijn dosis iets te laag.
  Ik begrijp helemaal dat je je zo vervelend voelt met al die extra kilo’s, ik ken het gevoel. Helaas kan ik je niet blij maken dat die kilo’s er zo weer af zijn. Maar ieder mensenlichaam reageert anders, dus misschien heb jij meer geluk dan ik. Ik raad je aan om met behulp van een dietiste af te vallen. Met een crashdieet doe je misschien je schildklier alleen nog maar meer schade aan.

  Als jij nog tips hebt, hoor ik ze graag.

  Groetjes,
  Nicole

 4. Hallo Trees en Nicole,

  Jullie slikken nog een vrij lage dosis.
  Belangrijk is om regelmatig bloed te laten prikken om te zien wat je schildklierwaardes nu zijn.
  Na een verhoging met schildklierhormoon duurt het 6 weken voordat dit weer in je bloed te zien is.

  Vaak als je helemaal goed bent ingesteld, lukt het afvallen wel. Anders gaat het niet lukken, zelfs niet met een diëtiste.

  Groetjes, Gabriëla

 5. Hoi,

  Oke, ik lees hier voor het eerst dat afvallen niet lukt als je niet goed bent ingesteld. Ik heb veel gesport, eet al maandenlang gezond en ik kwam alleen maar aan.
  Ik ben in een periode van 3 maanden 14 kilo aangekomen. Gelukkig ben ik er weer twee kwijt. Ben er ook al mee naar de huisarts geweest, maar die vond dat ik het nog maar een tijdje moest proberen, ook omdat mijn bloedwaardes goed waren.

  Komt iemand dit bekend voor? En wat was de oplossing?

 6. Ik heb al meerdere jaren een te trage schildklier.
  En heb de medicijnen euthyrox hiervoor gekregen.
  En zal heel mijn leven ook de medicijnen moeten gebruiken.
  Ieder half jaar laat ik bloed prikken, want het kan dan weer verschillen.
  En dan moeten de medicijnen weer verlaagd of verhoogd worden.
  De schildklier kan nogal schommelen.
  Ik ben door de medicijnen zeker niets dikker geworden.
  Ik vraag altijd naar de hoogte van de schildklier aan de huisarts na het bloedprikken.
  Zo kan je het zelf ook bijhouden.

 7. Hoi ,

  Dank je wel voor jullie reactie…
  onder tussen zit ik aan 125mg …
  mijn internis test mijn bloedwaarde om de 4 weken nu
  en het gaat de goede kant op dus nu hopen dat ik ook wat gewicht ga verliezen ik let heel erg op wat ik eet nu dus hoop dat het gaat helpen…
  maar heeft iemand ook ervaring met een tumor in de schildklier?dat hebben ze bij mij ondekt via een echo van me schildklier…de uitslag kreeg ik binnen ander halfe week me indernis belde me op voor de uitslag het goede nieuws was dat de cellen die ze haden onder zocht goed waren maar ze haden 2 keer geprikt in me schildklier en jamer genoeg niet genoeg cellen er uti gekregen dus nu gaan ze dat onderzoen nog een keer uit voeren…mijn schildklier is 4 cm dik weet iemand eigenlijk hoe dik hij normaal is?mijn schildklier drukt ook tegen me stembanden en luchtwegen aan waardoor ik soms benauwt ben en me stem kan soms hees klinken en als ik wat eet blijft het hangen achter in me keel…heeft iemand hier ook ervaring mee?

  Gr Trees

  • Hoi Trees,
   Bij mij ontdekten ze een nodus op/bij mijn schildklier. Mijn waardes zijn heel laag. 4,4. Die nodus wordt verder niet onderzocht. Waarom gingen ze het bij jou onderzoeken? Ik ben een beetje ongerust. Groetjes Roos.

 8. I apologise for commenting in English. Unfortunately, whilst I understand some Dutch (I’m fluent in German), I can’t write it. A friend of mine is wanting to know if Thyrax is gluten-free. I see that you are taking Thyrax and that you also have celiac, so I’m hoping you can give me some information on this.

  Thank you very much!

  Sarah Downing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: