De Italiaan te Amsterdam-West

Pizza eten in een Italiaans restaurant, ‘no way’ zullen de meeste denken. Maar bij De Italiaan in de Bosboom Toussaintstraat in Amsterdam-West is het echt mogelijk. De glutenvrije pizza staat zelfs op de kaart vermeld, zie foto.

De Italiaan

 Je kan kiezen uit de verschillende pizza’s, net wat je lekker vindt. Ze bakken deze pizza niet in de steenoven bij de andere pizza’s, maar ze hebben een speciale glutenvrije oven. De pizza was heerlijk, de ambiance is gezellig en de bediening vriendelijk. Is dat niet grande?

DSC_0034

Advertentie

10 Reacties

 1. Beste Niccky

  Bedankt voor je blog in eerste instantie, altijd leuk wat ‘gezelschap’ te vinden 🙂

  Mooi tip! Ik ga het zeker uitproberen. Ik ben benieuwd te zien of zij wel zorg houden dat er geen besmetting ontstaat tussen glutenvrij pizza en de ingredienten die ook voor gewone pizza’s zijn gebruikt. En of de glutenvrij pizza niet in dezelfde oven dan de andere is gekookt zonder een plaatje of dergelijke.

  Als een tip van mijn kant: jij kan een keer naar Italie reizen, er zijn gebieden bijvoorbeeld in het Zuiden waar veel mensen coeliakie hebben (het is inderdaad een genetische probleem, daar zie je het): daar is het mogelijk een heleboel meer lekkere producten 100% glutenvrij (zoals de hele serie Schaer producten, die zijn veel meer dan die die je in nederland vind): daar kan je soms restauranten vinden die gespecialiseerd zijn en zelfs glutenvrij pasta en brood hebben, of verse glutenvrij taarten en coekies en zo verder. ook zijn in italie glutenvrij producten door de apotheken verkocht: dat zorgt dat je zelfs midden van de nacht of in kleine steden vaak de bekende glutenvrij verpakte producten kan vinden (want alle apothekers hebben dezelfde distributeurs). Zeker een (beetje late) idee voor vakantie!

 2. Prachtige blog met mooie foto’s !!! En dit bericht is helemaal goed nieuws. Ik ga hier zeker een keer langs. Bedankt

 3. Hi Luigi & Marleen,
  Allereerst bedankt voor jullie reacties. Ik ben een tijdje stil geweest, maar ik ben er weer en binnenkort staan er weer heel veel nieuwe lekkere tips op mijn blog.
  @Luigi: bij De Italiaan bakken ze de pizza in een aparte oven, die alleen voor glutenvrije pizza’s wordt gebruikt. Tuurlijk is er altijd een risico voor kruisbesmetting, maar ze beperken het in elk geval zo veel mogelijk.
  Groetjes,
  Nicole

 4. Ik ben er deze week geweest. Het viel mij eerlijk gezegd tegen dat ze gewoon een schar pizzabodem beleggen, en dat je daar dan de volle mep voor betaald. Het ligt een beetje uit de buurt maar in balk zit een pizzaria die heerlijke zelfgemaakte glutenvrije pizza’s bereidt. http://www.pizzariabalk.nl

 5. voor lekker pizza ga je naar pizza Amsterdam op de Bosboom Toussaintstraat 43
  http://www.pizza-amsterdam1.nl

 6. Niet Eten ,
  Schar bodem wordt belegt door dezelfde tomaatensaus waar ook de gewone pizza mee bereid wordt !!
  Dezelfde lepel dus die met Gluten is besmet !!!
  Wordt doodleuk de schar bodem mee ingesmeerd !
  Niets zelfgemaakte Pizza !!

 7. Niet te eten inderdaad: slappe bodem. Personeel geeft zelf ook aan er niet in te slagen een eetbare glutenvrije pizza te kunnen bakken. Niet doen dus. Overige gerechten niet bijzonder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: