Engeland: Fire & Stone te Portsmouth

Soms word je aangenaam verrast en dat gebeurde bij Fire & Stone, een pizzarestaurant in Portsmouth. Overigens is het een keten van restaurants en zijn ze ook te vinden in onder andere Londen, Westfield en Oxford. “A different type of restaurant for a different type of pizza. Pizzas inspired by a world of flavours”, en niks is minder waar het is inderdaad een bijzondere pizzeria. Op de kaart vind je de raarste combinaties om op een pizza te doen. Bijvoorbeeld de Jakarta: met satésaus, mozzarella, kipsaté, spinazie, aubergine en rode peper, gedecoreerd met langzaam gegrilde tomatenchutney, geroosterde pinda’s en koriander. Het klinkt allemaal erg spannend, maar pizza en glutenvrij gaat vaak niet samen. Ik vertel de serveerster dat ik glutenvrij moet eten en wil een salade bestellen, maar ze onderbreekt mij en zegt vrolijk dat ze even zal checken of er een glutenvrije pizzabodem op voorraad is. Nou, ik ga snel de kaart nog een keer bekijken. Het wordt uiteindelijk een Casablanca glutenvrije pizza: rozemarijn mascarpone saus, wilde paddestoelen gebakken in knoflookboter, Roquefort kaas, geraspte mozzarella en afgemaakt met geroosterde walnoten en peterselie. Het is een keer iets heel anders dan mijn pizza Hawaï, maar zo wil ik iedere dag wel pizza eten.

Fire & Stone

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: