“Het Nederlandse chemiebedrijf DSM heeft plannen om in de loop van 2014 in de Verenigde Staten een ‘glutenpil’ als voedingssupplement op de markt te brengen. Dit middel, met de handelsnaam Tolerase G, bevat het enzym AN-PEP (Aspergillus niger propyl entopeptidase), dat in staat is gliadine en glutenine, de intolerantie veroorzakende bestanddelen van gluten, in de maag af te breken. Wanneer het supplement in Europa op de markt wordt gebracht is nog onbekend. Het middel is niet bedoeld om een glutenvrij dieet te vervangen en ook niet om coeliakie te voorkomen of te behandelen, maar dient om de patiënt te beschermen wanneer deze zou kunnen worden blootgesteld aan het ongewild consumeren van een kleine hoeveelheid gluten.”
Bron: Leef.nl
Ik heb meestal niet direct last, maar pas na een paar dagen. Zal zo’n pil dan ook nog helpen, of is het kwaad dan al geschiedt? En zullen mensen met zo’n pil niet nonchalanter worden met hun glutenvrije dieet? Zal ik dan toch stiekem eens een waldkorn bol met kaas en ham gaan eten en daarna zo’n pil slikken. Nee, ik denk het niet. Nadat ik inmiddels alweer zeseneenhalf jaar glutenvrij eet, ga ik de producten met gluten steeds minder missen. Het zou fijn zijn als ik eens niet alle verpakkingen van A tot Z hoef te lezen, maar ook dat is er zo in gesleten dat ik dat waarschijnlijk gewoon automatisch blijf doen. Maar als die pil er is, ligt hij uiteraard snel in mijn medicijnenkastje (voor het geval dat…).
Filed under: Informatie | Tagged: 2014, dsm, glutenpil, leef.nl, Tolerase G |
Geef een reactie