Mijn tocht naar een lekker en gezond glutenvrij leven

Vrijdag 14 februari, de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen of kaartjes. De dag waarop ik besluit om ook mezelf lief te hebben en wat extra aandacht te schenken. De knop is om, ik durf het hard op te zeggen (vandaar ook op deze blog): IK WIL GEZOND EN FIT WORDEN EN BLIJVEN.

Na verschillende afvalpogingen (in vier jaar tijd) is het resultaat +16 kilo. De kilo’s voelen als een zware last. Ga ik hardlopen, dan voel ik dat in mijn kniegewrichten. Elke stap dreunt er in door. Het voelt niet fijn en het motiveert zeker niet. Waarom lukt het me niet om een gezonde levensstijl te ontwikkelen en vol te houden? Waarom blijf ik mij volstoppen met ongezonde dingen? Hoe stop ik de drang naar ‘meer, meer, en meer’. En wat is eigenlijk gezond? Soms zie ik door de bomen het bos niet meer.

Voor mij is gezond zijn:

1. een gezond BMI (tussen de 20 en 25),

2. een gezonde taille-omvang en

3. een goede conditie.

Daarnaast:

4. een goedwerkende schildklier en

5. een mooi uitziend bloedbeeld zonder deficiënties.

Misschien is dit laatste nog wel het allerbelangrijkste. Want had ik vroeger een BMI van 22, een gezonde taille-omvang en een heel goed uithoudingsvermogen, gezond was ik toch niet. Het krijgen van deficiënties en het platleggen van de schildklier is misschien ook wel de grootste angst die ik heb en die belemmert op zijn beurt mij weer bij het afvallen. Ik ben niet iemand die op een houtje zal gaan zitten bijten, wil ook uit eten kunnen en af en toe een brownie. Mijn hoofd stroomt over van de informatie wat gezond is (van de schijf van vijf, de Voedselzandloper, het Paleo-dieet tot aan de Ayurveda en de Chinese voedingsleer). Het is tijd om de informatie te ordenen en op welke plek kan ik dat beter doen dan op mijn blog. Want het gaat ten slotte over een gezond, maar lekker glutenvrij leven.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: