Zoenen

Ik heb me aangesloten bij een groep glutenvrije bloggers #wijbloggenglutenvrij, die een keer per maand op de 15e over een specifiek onderwerp bloggen. Dit keer over Daten.

Sinds ik weet dat ik coeliakie heb, heb ik slechts met een man gedatet, mijn huidige man. Ik weet nog goed dat bij ons gelijk de vraag naar boven kwam of we nog wel mochten zoenen. In het begin zoenden wij alleen als mijn vriend ook glutenvrij had gegeten. Hij is in het begin ook gestopt met het drinken van bier, helaas heeft hij dat weer opgepakt 😉 en zoenen wij steeds minder, haha.

Blijkbaar houdt het meerdere mensen bezig. Want een veelgestelde vraag is: Kan je door iemand te zoenen gluten binnen krijgen? Op de website van Cyperpoli vond ik een antwoord op deze vraag.

Als je iemand op zijn of haar mond zoent, zijn er 2 problemen wat betreft coeliakie.
Als je zoent met iemand die net aan bier heeft gedronken, blijven er altijd gluten na in de mond en de slijmvliezen. Datzelfde geldt voor iemand die net een boterham, kroketten of hamburgers of iets dergelijks heeft gezeten. Het is dan ook goed om deze persoon niet zomaar te zoenen, maar hij of zij zal eerst de mond goed moeten spoelen (niet echt super romantisch maar spoelen is wel weer goed te doen op een feest) of tanden moeten poetsen.
Wat al in hun maag is kan jou niet meer besmetten en je wordt alleen ziek van wat je echt doorslikt. Bijna alles wat in je mond komt wordt door middel van je speeksel wel door geslikt.
Als tweede is het goed om te weten dat niet alle make-up (lipstick in dit geval) glutenvrij is, dus heb je als coeliakie patiënt de behoefte om te zoenen met een niet coeliakie partner, zorg dan voor glutenvrije (of bij twijfel geen) lipstick.
Bedenk dat als die ene jongen of meisje jou ècht leuk vindt, het voor hem of haar geen probleem zal zijn om even de mond te spoelen of tanden te poetsen. Dat hebben ze er dan wel voor over!!

Daten houdt natuurlijk nog wel meer in dan alleen maar zoenen, maar dat ik lekker uit eten ga of naar de film mag duidelijk zijn.

Lees de overige blogs over daten van #wijbloggenglutenvrij:

 

Advertentie

5 Reacties

  1. Op glutenvrij.nl staat een ander verhaal over cosmetica: http://www.glutenvrij.nl/page/Glutenvrij-leven/Gluten-in-non-food

  2. Oh ja, leuk dat je mee doet! Leuk om te lezen hoe jij ‘glutenvrij daten’ ervaart.

  3. Goed om te weten hoe het nou echt zit met dat zoenen ;). Ik en vooral mijn vriend let er altijd goed op. Dan is het: o nee heb net gluten op. Dan zoenen we elkaar maar op de wang, haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: