Gebak van Jasminka

Vorig weekend lagen wij met onze boot op de Electro & Hybrid Marine Expo in Lelystad. Een mooie gelegenheid om ook even naar Bataviastad te gaan. Al wandelend kwam ik op de Batavia Market. Een steeds wisselende familiemarkt gestoeld op sfeer, romantiek, warmte, kunst, cultuur, creativiteit, proeverijen en diversiteit, die tot eind oktober elke zaterdag en zondag behouden wordt. Mijn oog wordt hier gelijk getrokken door een kraampje met gebak: Jasminka.nl, ook voor glutenvrij en lactosevrij gebak.

20140622_132309

Jasminka vertelt mij enthousiast dat zij verschillende recepten uitprobeert, veelal uit landen rond de Middellandse Zee. Zij gebruikt zoveel mogelijk biologische en verse producten. Mijn zoontje en ik besluiten een frambozengebakje uit te proberen. Het heeft een geheel andere smaak, dan het gebak dat wij gewend zijn. Zowel Jesse als ik smullen ervan. Zij verkoopt haar gebak elke zondag op de markt. Lekker als afsluiting van een dagje winkelen in Bataviastad.

Advertentie

2 Reacties

 1. Wat leuk om te lezen!
  Ik neem aan dat je haar ook naar kruisbesmetting hebt gevraagd?

  • Hi Mirjam,

   Daar wees zij mij zelf op. Dat risico blijft er natuurlijk altijd als er ergens ook glutenvolle producten gemaakt worden. Maar zij maakt het echt gescheiden en wil in de toekomst zelfs een extra glutenvrije vitrine.
   Als je echt voor zeker wilt gaan, dan moet je natuurlijk alleen maar gecertificeerde producten kopen en let er dan wel op dat er een nummer bij staat want het glutenvrije logo is niet beschermd en kan door iedereen gevoerd worden. Alleen met een nummer erbij is echt de hele keten uitgesloten van kruisbesmettingen. Alleen is dat logo (uitgegeven en gecontroleerd door de NCV) toch voor veel bedrijven nog een te grote kostenpost.
   Ik let er op dat ik het grootste deel van mijn eten zonder kruisbesmetting maak en als ik het niet zelf maak, maar ergens anders eet dan hoop ik op zo min mogelijk kruisbesmetting. En mijn biopt wijst uit dat dat goed gaat.
   Hoe doe jij dat? Eet jij alleen eigen gemaakte producten? En gaat het vaak fout?

   Groetjes,
   Nicole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: